Kitap Özeti : Kan Tiyatrosu - Özgen BİÇGİN

   Herkese merhaba. Geçenlerde önerisini yaptığım "Kan Tiyatrosu" kitabını belki hatırlarsınız. Kitabı merak eden ama almadan önce kitapla ilgili biraz daha bilgi edinmek isteyen olursa diyerekten bu sefer de aynı kitabın özetini paylaşmayı düşündüm. Bir de tabiki sürekli buraya yazacak bir şeyler bulmak zor olacağı için bu seferlik kolaya kaçtım gibi Bi şey olmuş oldu aslında😅

    Hazırsanız kitabın kısa tanıtımı ve özetin geçebiliriz (gerçi bunda hazır olunması gereken bir durum yok ama olsun😄).

            Kan Tiyatrosu Özeti

Kitabın adı: Kan Tiyatrosu

Yazarı: Özgen Biçgin

Yayın Evi ve Basım Tarihi: Eksik Parça Yayınevi / 2020

    Kitap Özeti:

               Nigel ve Alp 2094 yılında Bonn şehrinde Dünya Küresel Güvenlik ve İstihbarat Bürosu'nda çalışan iki emniyet görevlisidir. Bir gece aldıkları olağandışı bir cinayet ihbarı üzerine çalışmaya başlarlar. Yüzünü tiyatro sembollerinden olan ağlayan maske ile kapatmış , eski polis şapkalı (hikayeye göre eski) katil; huzurevinde kalan eski fabrikatörü boğarak öldürür ama yakalanmaktan hiç korkmuyormuşcasına olay yerine kendi kanını delil olarak bırakır. Nigel ve Alp kan incelemelerinde katilin 2022 de karaciğer yetmezliğinden ölmüş olan eski fabrikatör Jürgen Burghart'a ait olduğunu öğrenirler.

               Ertesi gün sabah saatlerinde hastaneden gelen yeni bir cinayet ihbarı ile ortalık biraz daha karışır... Ağlayan yüz maskesi takan, eski polis şapkası giymiş birisi, gece bekçiliğinden emekli olmuş olan yaşlı bir adamı hastahane odasında boğarak öldürür. Kaçarken hastahanedeki güvenlik görevlisi tarafından bacağından vurulur. Ve bu seferde kan incelemeleride 2023 yılında ağır KOAH dan ölmüş olan Jürgen Burghart'ın fabrikasında çalışmış bir gece bekcisi Günter Leiter'e ait olduğu anlaşılıyor.

               Nigel ve Alp bu iki ismi araştırıken zamanında Jürgen Burghart'ın fabrikasına giren bir hırsızı Günter Leiter'in boğarak öldürüdüğüne dair bir haber bulurlar. Davaya gizli tanık olarak katılmak isteyen dönemin Kan Bankası Müdürü Bertolf Wolf'un "O zavallının vefatı hakkındaki bu dava Bay Burkhard, Bekçi Günter ve Dirk Ludwing Meier tarafından yazılmış bir tiyatrodur..." ifadesine rağmen meşru müdafaa gerekçesi ile suçsuz bulunan gece bekçisinin serbest bırakıldığını ve dosyanın kapandığını öğreniyorlar.

               Bir yandan Dirk Ludwing Meier'i araştırıken bir yandan da bacağından vurulan 2. cinayetin katilinin izini sürerler. İlk olarak Meier'in bir zamanlar Nigel ile aynı işi yaptığını öğrenirler ve bu olay üzerine katil bu sefer de Nigel'e evinde saldırı fakat onu öldürmek yerine sadece bayıltır ve orada da kanını delil olarak bırakarak tekrar ortadan kaybolur. Yapılan kan incelemelerinde Nigel'in evindeki kan da Dirk Ludving Meier'e ait olduğu ortaya çıkar.

               Nigel saldırının ardından ertesi gün kendine geldiğinde tekrar işinin başına geçer. Bu sefer de bacağından vurulan adamın, tedavi amaçlı gittiği güzellik merkezi olarak geçen bir çiftlik evinin izini bulurlar. Orada arama yapan ikili evin bir odasının son teknoloji tıbbi cihazlarla dolu olduğunu görürler. Bu cihazların arasında tam kan naklini sağlayan cihazlar ve düzinelerce boş kan torbaları olduğunu görürler. Kan torbalarındaki kodlara göre de bu kanlar; Jürgen Burghart, Günter Leiter ve Dirk Ludwing Meier'e aittir.

               Nigel katilin kim olduğunu ve bir şeyler anlatmaya çalıştığını o zaman anlamıştır. Katil o anki Kan Bankası Müdürü Noah Zeit'den başkası değilidi ama neden bunları yaptığını ve ne anlatmaya çalıştığını henüz anlamamışlardı. Nigel, Noah Zeit hakkında yakalama kararı çıkartıp hemen peşine düştü.

               Noah Zeit yaklaşık 4 ay önce 3. evre beyin tümörü olduğunu öğrendiğinde can çekişmeden ölmek için lojmanının bodrum katında bir halat aramaya koyulmuştu. O sırada yaklaşık yüz yıl öncesinden kalma eski bir meslektaşının notlarını buldu. Basit bir hırsızlık olayı gibi görünen olayın iç yüzünü öğrenince kan dondurucu bir plan ile o kan tiyatrosunu tekrar sahnelemeye karar verdi.

               Tüm hazırlıkları tamamladı ve verilmesi gereken mesajları verdikten sonra Cinayet Bürosu Amiri Nigel ve Alp ile yüzleşme zamanı gelmişti. Onları aracının GPS'i ile Bonn şehrinden çıkarıp Köln'de ki bir mezarlığa çekti. Mezar taşında isim, doğum ve ölüm tarihleri olmayan onun yerine "Hayat bir tiyatrodur, Kimse sonunu bilemez... Dostunu seçebilirsin lakin, Kimse babasını seçemez..." dörtlüğü yazan üstü açılmış olan bir mezarın yanına getirdi. Yıllar önce yaşanmış olan o sözde hırsızlık vakasının aslında bir hırsızlık değil de Jürgen Burghart'ın gayrimeşru oğlundan kurtulmak için kurduğu, Günter Leiter, Dirk Ludwing Meier ve bir de kim olduğu bilinmeyen bir doktorun da içinde olduğu büyük bir kumpas olduğunu açıkladı. Mezarda yatan ise Jürgen Burghart'ın gayrimeşru oğlu Stephan'dan başkası değildi.

               Bir asır öncesinden, meslektaşından ona miras kalan bu vicdan azabından kurtulmanın verdiği huzur ile daha fazla acı çekmek istemeyen Noah, orada Nigel ve Alp'in gözleri önünde intahar ederek bu hikayeye ve bilinmezlere bir son verir.


    Ve güzel, heyecanlı bir kitabın sonuna geldik. Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler.

     Herkese mutlu, huzurlu ve sadece hayal kurarak değil de o hayallerin gerçekleştiğini gördüğünüz günler dileğiyle. Sevgiler..  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendimce

Kitap Önerisi : Kan Tiyatrosu - Özgen BİÇGİN