Kitap Önerisi : Kan Tiyatrosu - Özgen BİÇGİN

    Herkese merhaba. Biliyorsunuz ki blog hesabımı yeni açtım ve bu yüzden de henüz burada neler paylaşabileceğim konusunda tam olarak emin değilim. Bu konuda yeni fikirlere daima açığım. Onun dışında ise arada aklıma gelen konularda, mesela şu anki gibi kitap önerileri/özetleri paylaşabilirim. Ve evet bu gün size bir kitap önereceğim.
    

      Kan Tiyatrosu - Özgen BİÇGİN

    Kitabımızın; Kan Tiyatrosu, suç ve polisiye türünde bolca gerilim içeren bir romandır.
    Hikaye 2094 yılında işlenen cinayetler ve onları çözmeye çalışan oldukça başarılı 2 polisi konu alıyor. Tiyatrolardan bildiğimiz üzgün maske ve eski bir polis şapkası takmış olan katilimiz, yakalanmak istercesine her yerde bolca kanıtlar bırakıyor. Bahsettiğimiz bu kanıtlar kendi vücudundan çıkan kan. Fakat bu kanlar DNA incelemesinde her seferinde yıllar önce ölmüş farklı insanlara ait çıkıyor. E böyle bi insanın kanlara ulaşması çok da zor olmuyordur. Peki bunu neden ve nasıl yapıyor diyecek olursanız nasılını değil ama nedenini birazcık açıklayabilirim. Yıllar önce yarım kalan bir kan tiyatrosunu tekrar canlandırıp, bir cinayetin açığa çıkmasını istiyor ve amacına da ulaşıyor tabii.

Kan Tiyatrosu
        Özgen BİÇGİN

    Biraz da yazarımızı tanıyalım. 
    Biyografisini kısaca anlatacak olursak;1984 Balıkesir doğumlu, Hukuk mezunu, evli ve bir çocuk babası olduğu ve Ankara'da yaşadığı biliniyor. 
    Yazarlık kariyeri kısmına gelecek olursak; Edebiyata ilgisi olduğu için babasından (edebiyat öğretmeni) şiir ve düzyazı eğitimi almış. İlk yayımlanan romanı, Kayıp Rota ile 2019 da Gio Ödüllerinde Roman Başarı Ödülü'nü almış. Kayıp Rota üçlemesinin ikinci kitabı Mavi Tuzak, üçüncü kitabı ise Pruva Neta kitabıdır. Ve evet bir de az önce anlattığım Kan Tiyatrosu adında bir kitabı daha var.     

    Kısaca Gio Ödüllerinden bahsetmek gerekirse Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından 2013'ten beri Giovanni Scognamillo onuruna verilen ödüllerdir.

        Kayıp Rota Üçlemesi

                          

             1. Kayıp Rota (2018)                    2.Mavi Tuzak (2020)                    3. Pruva Neta (2022)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendimce

Kitap Özeti : Kan Tiyatrosu - Özgen BİÇGİN